Publisert Legg igjen en kommentar

Utstyr for spillejobb og studio

Når man endelig er klar for spillejobber i sommer eller man skal i studio for å spille inn sitt nyeste album, så er det viktig å ha utstyret i orden. Studiotid koster penger, og dersom man stiller med dårlige gitarkabler eller mikrofonkabler, så kan dette skape forsinkelser som man godt kan klare seg uten. Dersom man har sitt eget studio, så bør man også anskaffe seg det som trengs for å skaffe perfekt lydbilde når man skal mikse sammen opptakene. Få studiohøyttalerne opp på PA høyttalerstativer slik at du får best mulig lyd i hele studioet så du kan stole på det lydbildet du mikser sammen.

Gitarister foretrekker å ha med seg ekstra av det meste de har forbruk på. Det er med andre ord lurt å kjøpe inn ekstra gitarstrenger og ekstra gitarkabler slik at du ikke blir stående med defekte kabler på konsert og ikke kan få byttet dem ut, til stor frustrasjon for publikum som får lydbildet ødelagt av sprakende gitarkabler eller at man fikler for å få frem de rette tonene på gitaren når G-strengen har røket og henger ned fra gitaren i rester.

Ikke møt sommerens spillejobber med sprakende gitarkabler og dårlige gitarstrenger

Spillejobber er en mulighet for å tilby publikum det de ønsker å høre, og da er det ikke rom for at gitarkabler tar kvelden eller for at gitarstrenger ryker fordi de rett og slett er for gamle. Ta deg tiden til å sjekke gitarkabler, mikrofonkabler og gitarstrenger før hver konsert slik at du vet at du har byttet gitarstrenger når det trengs og at du enten kaster eller fikser defekte kabler før de skaper ulyd. Velg kvalitetskabler for gode priser med Safecon gitarkabler fra oss. Med disse kablene har du gitarkabler og mikrofonkabler som har lang levetid. Likevel så kan selv kvalitetskabler til slutt gi etter for elde og røff behandling, og da er det alltid lurt å ha nye kabler i reserve for å sikre at du kan levere god lyd uansett hva som skjer. Safecon gitarkabler, Safecon mikrofonkabler og Dean Markley gitarstrenger kan være et av de viktigste valgene du foretar deg i sommer for å sikre perfekte leveranse på alle konserter og i studio.

Velg blant gitarkabler, mikrofonkabler og andre kabler hos oss her

PA høyttalerstativer for studio og scene

Lydbildet er viktig uansett om man er i studio og skal mikse sammen opptakene eller om man skal levere perfekt lyd på konsert. Da er det ikke nok med perfekte PA-høyttalere dersom man ikke får lydbildet opp i høyden slik at publikum opplever den perfekte lyden som leveres fra høyttalerne uten hindring. Morgan PA høyttalerstativer sikrer at du ikke bare får levert perfekt lydbilde, men også at PA høyttalerstativer er enkle å frakte. Morgan PA høyttalerstativer er lete å bære med seg, men er likevel konstruert for å brukes. PA høyttalerstativene fra Morgan kommer også med en bæreveske som gjør dem enda enklere å frakte.

Velg Morgan PA høyttalerstativer og Safecon gitarkabler på Musicdeal her.

Publisert Legg igjen en kommentar

Hvem er Musicdeal

Musicdeal.no er en musikkbutikk som ønsker å fremme norske leverandører av musikkutstyr. I mange tilfeller finner du gode og rimelige alternativer for musikkutstyr fra norske leverandører som Morgan Instrument som er like bra eller bedre enn mye musikkutstyr som leveres av utenlandske leverandører. For eksempel er Morgan godt kjent for sine gitarer i alle prisklasser og av glimrende kvalitet, spesielt Morgan akustiske gitarer. I dag finner man ofte en Morgan akustisk gitar i alle hjem hvor man har noen som ønsker å lære å spille gitar eller som har spilt i årevis. Akustiske gitarer fra Morgan gir deg glimrende kvalitet i mange år, og i tillegg kommer alle Morgan akustiske gitarer som har pickup også med innebygd tuner. Dette er et meget praktisk tilskudd for akustisk gitar.

Musicdeal.no drives og eies av Rockyshores PA Lyd og Lys som har drevet med utleie og salg av musikkutstyr, med stor fokus på PA-utstyr, inkludert Morgan PA høyttalere, PA høyttalerstativer, Fomix miksere og mye mer i Oslo og på Sørlandet siden 2010 (etablert i desember 2009). Vi har også lang bakgrunn innen IT-relaterte tjenester og har derfor flyttet vår musikkvirksomhet til Musicdeal.no mens Rockyshores i tillegg jobber med IT-løsninger, SEO (søkemotoroptimalisering), nettbutikkløsninger og nettsider for kunder. Musikkbutikken er fortsatt den viktigste delen av Rockyshores sin virksomhet som nå inkluderer Morgan akustiske gitarer og andre strengeinstrumenter med kvalitets gitarkabler, Morgan PA høyttalerstativer og mye annet spennende. Vi er musikere i sjelen og brenner for å tilby musikkutstyr som vi har trives med i mange år til musikere over hele Norge. Vi satser på utstyr produsert av Morgan instrument som for eksempel Morgan akustiske gitarer og Morgan PA høyttalerstativer, samt at vi tilbyr utstyr som Morgan har valgt å ha i sitt sortiment fra andre leverandører som komplementerer deres akustiske gitarer og deres Morgan PA-høyttalere som Safecon gitarkabler, Safecon mikrofonkabler. I tillegg tilbyr vi Proel høyttalere som også Morgan har tatt inn i sitt sortiment. Morgan har et stort utvalg av egne produkter som Morgan akustiske gitarer, men også produkter fra for eksempel Stagg som komplementerer Morgans egne produkter for gitarkasser, forsterkere, stativer og annet.

Rockyshores startet sin virksomhet i Oslo, men har nå kontor på Tromøya utenfor Arendal og lokaler i Oslo da mye av vår virksomhet er i Oslo og omegn.

Vi velger å fokusere på norsk musikkutstyr fra Morgan Instrument

Vi har jobbet mye med lydutstyr og instrumenter fra mange av de mest kjente utenlandske leverandørene, men vi har oppdaget at Morgan Instrument, som er en av Norges få produsenter av musikkutstyr, tilbyr tilsvarende og bedre kvalitet enn mange av de mest kjente merkene, spesielt for akustiske gitarer og andre gitarer, men også for PA-anlegg, og spesielt for PA høyttalerstativer. Morgan PA høyttalerstativer er de PA høyttalerstativer vi har hatt best erfaring med, og de er svært lette å frakte med seg, i tillegg til at de leveres med en praktisk bæreveske. Vi har benyttet andre kjente merker for PA høyttalerstativer tidligere, men har opplevd problemer med dem etter lang bruk, som for eksempel strammeskruer som knekker, stål som bøyes og derfor ikke holder på strammeskruene, samt ledd som knekker etter lengre bruk. Med Morgan PA høyttalerstativer har vi fortsatt ikke opplevd noen problemer, men er veldig fornøyd med PA høyttalerstativer som er designet for å brukes.

Morgan komplementerer sitt utvalg av akustiske gitarer som distributører

Som nevnt, så komplementerer Morgan sitt utvalg av Morgan akustiske gitarer, Morgan PA høyttalerstativer, Morgan PA-høyttalere med kvalitetsprodukter for at brukerne skal få best mulig opplevelse når de benytter Morgan sine produkter. Spesielt kan vi anbefale Safecon kvalitets gitarkabler, mikrofonkabler og Safecon kabler for lydutstyr for scene og for studio.

Musicdeal støtter festivalsommeren i tillegg til å tilby kvalitets gitarkabler

I tillegg til at vi ønsker å tilby det norske markedet Morgan akustiske gitarer, Morgan PA høyttalerstativer og Morgan gitarkabler, så støtter vi også den norske festivalsommeren med musikkfestivaler rundt i Norges land slik at disse skal kunne fortsette å sette opp spennende konserter med band fra inn- og utland. Vår måte å støtte festivalene på er å bidra som frivillige med å hjelpe med gjennomføringen av festivalene. I år stiller vi med frivillige hos flere festivaler, blant annet Piknik i Parken, Øya og Tons of Rock.

Du finner Morgan PA høyttalerstativer og Safecon gitarkabler på Musicdeal her.

Publisert Legg igjen en kommentar

Møt sommerens spillejobber med kvalitetsutstyr

Ingenting er verre enn å rigge opp til kveldens spillejobb bare for å finne ut at gitarkabler spraker eller er defekte, at mikrofonkabler ikke virker og at PA høyttalerstativer er gamle slik at festeskruer og metall ikke lenger holder vekten av PA-høyttalerne. Det er lurt å ta en gjennomgang av utstyret før du pakker bilen og drar på spillejobber eller på festivaler i sommerperioden. Kjøp heller inn så du har reserve gitarkabler og mikrofonkabler i stedet for å oppleve at de ikke fungerer når du trenger dem. Selv om du benytter deg av gitarkabler og mikrofonkabler som er solide og av god kvalitet, så vil alle kabler gi etter for røff bruk over lengre tid. Når du skal velge reservekabler eller kjøpe inn nye kabler, så benytt deg av Safecon gitarkabler og Safecon mikrofonkabler fra oss. Hvis du ønsker å kjøpe inn i større kvanta, så be om tilbud på det.

Bruk gode gitarkabler og mikrofonkabler

Ved å benytte deg av gitarkabler og mikrofonkabler av topp kvalitet fra Safecon, så vil du med stor sannsynlighet unngå å få problemer med kablene, men i tilfelle du likevel opplever at de til slutt gir etter for elde og slitasje, så er det lurt å ha et eller flere sett med gitarkabler og mikrofonkabler i reserve. Finn det du trenger av gitarkabler, mikrofonkabler og andre kabler hos oss her

Oppnå god lyddistribusjon med gode PA høyttalerstativer

Sommeren er ofte tiden for utendørs spillejobber, og da er det enda viktigere med god plassering og innstilling av dine PA høyttalere for å sikre at alle hører musikken godt. Gode Morgan PA høyttalerstativer hjelper deg med å sikre at lyden blir så bra som mulig. I tillegg til at Morgan PA høyttalerstativer gir deg mulighet for å oppnå perfekt lyddistribusjon, så er dette også PA høyttalerstativer som er lette å frakte med egen bæreveske. Med denne typen PA høyttalerstativer så trenger du ikke slite ut ryggen for å rigge opp lydutstyret for sommerkonserten.

Du finner Morgan PA høyttalerstativer og Safecon gitarkabler på Musicdeal her.

Publisert Legg igjen en kommentar

Kun det beste av gitarkabler med Safecon

Når man skal velge hvilke gitarkabler man ønsker å benytte, enten man spiller på Morgan akustiske gitarer eller andre gitarer, så er det mange valg man må foreta seg. Skal man finne de aller beste gitarkabler på markedet, så vil det også gjenspeiles i prisen. Det er derfor en fordel å velge blant de beste gitarkabler i forhold til prisklasse man er villig til å betale for gitarkabler. Selv om man gjerne vil ha gitarkabler som leverer best mulig lyd hele tiden, så vil gitarkabler til slutt gi etter for slitasje og måtte byttes. Med Safecon gitarkabler får du god kvalitet i tillegg til holdbarhet, og disse er blant de beste gitarkabler innenfor sin prisklasse. Med denne typen kabler vil du alltid være fornøyd med lyden og du opplever at du sjelden trenger å bytte ut kablene så lenge de behandles med omhu.

Safecon blant de beste gitarkabler på markedet i sin prisklasse

Safecon leverer kvalitets gitarkabler, i tillegg til at de leverer kvalitets mikrofonkabler i Oslo, i Kristiansand og ellers over hele landet. Vi er stolte over å tilby denne typen mikrofonkabler, gitarkabler og det meste annet av kabler du trenger til alle våre kunder. Vi velger også denne typen gitarkabler selv på spillejobber da disse leverer kvalitetslyd hver gang.

PA høyttalerstativer som er enkle å frakte med seg

Vi benytter også Safecon kabler for våre PA høyttalere, i tillegg til at vi med stolthet tilbyr kvalitets PA høyttalerstativer som gir deg mulighet til å sikre at dine høyttalere leverer perfekt lyd uansett rom du skal levere lyd for. Safecon leverer kvalitets gitarkabler, mikrofonkabler og kabler for alle lydanlegg som ikke ødelegges så lett selv om de behandles litt røft. Benytt deg av våre gitarkabler, våre mikrofonkabler, i tillegg til å velge våre PA høyttalerstativer som er ekstremt enkle å frakt med bæreveske og sin lette vekt.

Du finner Morgan PA høyttalerstativer og Safecon gitarkabler på Musicdeal her.

Publisert Legg igjen en kommentar

Lette PA høyttalerstativer med bæreveske

I flere år med spillejobber og trubaduroppdrag, så har vi forsøkt forskjellige varianter av PA høyttalerstativer. De fleste av disse er bra, men de siste PA høyttalerstativene i Oslo vi har endt opp med, er Morgan PA høyttalerstativer. Disse er solide og håndterer vekten av forskjellige typer PA høyttalere som vi har benyttet, og vi har ikke hatt de samme problemene med disse stativene som vi har hatt med stativer fra flere andre leverandører. Vi har benyttet disse for flere lydoppdrag i Oslo, og disse stativene er lette å frakte med seg på grunn av at de er konstruert av lett materiale, men de møter også alle våre krav i forhold til kvalitet. For oss så veier vurderingen av vekt for PA høyttalerstativer i Oslo tyngst når vi skal velge de høyttalerstativene vi drar med oss til forskjellige lydoppsett rundt hos kunder.

Morgan PA høyttalerstativer er stativer etter vår smak

Selv med PA høyttalerstativer i Oslo som er konstruert av kun stål, så har vi hatt problemer i forhold til slitasje over tid, og vi har også testet PA høyttalerstativer i Oslo fra britiske og andre utenlandske leverandører som var lette men hvor materialet stativene var laget av ikke var spesielt solid. Vi opplevde at plastdeler knakk under vekten av tunge høyttalere og at bærevesker fra andre leverandører var produsert av billig materiale som revnet ved den minste røff behandling. Dette har vi ikke opplevd etter vi begynte å bruke Morgan PA høyttalerstativer i Oslo og i resten av landet på alle våre lydoppdrag. I dag er det kun denne typen PA høyttalerstativer vi benytter.

Lette å frakte med seg

Når vi ikke benytter dem for forskjellige lydoppdrag, så hender det fra tid til annen at vi skal ha med PA-høyttaler og PA høyttalerstativer på trubaduroppdrag. Selv om man kan kjøre varebilen helt opp til døren, trenger man ofte å bære utstyret en del rundt for å komme til lokalet man skal benytte. Med Morgan PA høyttalerstativer i Oslo med bæreveske får vi da med oss disse uten å bære oss i hjel på alt utstyret vi skal ha med oss. Med PA høyttalerstativene justert til riktig høyde får vi lyden fra vår Morgan akustiske gitar godt fordelt utover lokalet etter behov. For å få det perfekte lydbildet for vår Morgan akustiske gitar og for resten av bandet, samt for sang, så gir Morgan PA høyttalerstativer oss mulighet til å justere våre Proel PA høyttalere til den perfekte høyden for det perfekte lydbildet.

Du finner Morgan PA høyttalerstativer og Morgan akustiske gitarer på Musicdeal her.

Publisert Legg igjen en kommentar

Din spesialist på Morgan-produkter

Morgan akustiske gitarer er gjennom årene blitt veldig populære akustiske gitarer i Oslo og i Norge. Når nordmenn vil pryde sitt hjem med en ny akustisk gitar, så velger man i de fleste tilfeller denne norsk-produserte gitaren da den er glimrende å spille på og av topp kvalitet. I tillegg til dette er Morgan akustiske gitarer å finne i alle prisklasser. Man kan finne rimelige Morgan akustiske gitarer som passer for deg som ønsker en billig gitar eller for deg som ønsker en gitar som junior kan starte med, men man kan også finne mange gode modeller for den profesjonelle musikeren med glimrende lyd og gode pickuper. I dag finner du innebygd tuner også på alle variantene av Morgan akustiske gitarer som har pickup slik at du raskt kan få dem stemt og kan komme i gang med å spille dine favorittlåter. Dersom du velger en modell uten pickup, så kan du kjøpe en tuner som festes hvor som helst på treverket og plukker opp vibrasjonene i treet.

Gitarkabler og mikrofonkabler i Oslo

Morgan er også leverandøren som tilbyr Safecon gitarkabler og Safecon mikrofonkabler til norske kunder. Safecon har kabler for å dekke alle dine behov, også for scene og studio. Med gitarkabler fra Safecon får du perfekt lydgjengivelse gjennom gitarforsterkere eller PA-høyttalere for Morgan akustiske gitarer eller for el-gitarer som distribueres av Morgan, samt selvfølgelig også for alle andre typer gitarer. Enten du kjøper Safecon gitarkabler i Oslo og Safecon mikrofonkabler i Kristiansand, så vil du finne gode tilbud på Safecon kabler i vårt utvalg på vår nettbutikk. Er det noen varianter av gitarkabler i Oslo eller mikrofonkabler du ikke finner, eller eventuelt andre typer kabler, så spør oss. Det er sannsynlig at vi har dem, men alle er ikke lagt ut på nett enda.

Morgan høyttalerstativer i Oslo

Vi er spesielt stolte over å tilby Morgan PA høyttalerstativer som er ekstra lette slik at de er enkle å frakte med seg. I tillegg leverer vi Morgan PA høyttalerstativer i Oslo og i Kristiansand i par med tilpasset bæreveske. Dette gjør at det er enkelt å få med seg Morgan PA høyttalerstativer i Oslo eller på spillejobb i Kristiansand. Morgan PA høyttalerstaiver i Oslo har vært i vårt tilbud i flere år, og vi har kun fått positive tilbakemeldinger fra våre kunder på disse høyttalerstativene.

Sjekk vår nettbutikk ved å klikke på «Hjem».

Publisert Legg igjen en kommentar

Finn dine gitarkabler hos oss

Vår nettbutikk er ditt hjem for Safecon gitarkabler i Oslo og Safecon mikrofonkabler i Kristiansand i tillegg til alle andre typer kabler du har behov for. Finner du ikke kablene du har behov for, så ta kontakt. Det hender instrumentkablene ikke er lagt ut på nettsidene, men det betyr ikke at vi ikke kan skaffe dem. Enten du trenger perfekt lyd fra din Morgan akustiske gitar eller du benytter våre gitarkabler til Morgan el-gitar, så blir du garantert fornøyd med resultatet. Kablene våre er selvfølgelig også perfekte for alle andre merker. Vi fører også selvfølgelig Morgan akustiske gitarer for Oslo, for Kristiansand og for alle andre byer i Norge. Det er bare å finne frem den akustiske gitaren du ønsker og bestille. Betaling kan du foreta med Klarna checkout eller våre andre betalingsløsninger. Vi har heller ikke lagt ut alle Morgan akustiske gitarer i vårt utvalg, men det er bare å ta kontakt om du savner noen, så legger vi dem ut slik at du kan få tak i den Morgan akustiske gitaren du ønsker.

Få perfekt lyddistribusjon med Morgan PA høyttalerstativer i Oslo

I tillegg til å tilby Morgan akustisk gitar i Oslo, i Kristiansand og ellers i landet, så har vi også Morgan PA høyttalerstativer i Oslo som du kan benytte for å få dine PA-høyttalere opp i den perfekte høyden for best mulig distribusjon av lyden. Våre Morgan PA høyttalerstativer i Oslo kommer med bærebag hvis du kjøper dem i par, og de er svært lette slik at de er enkle å frakte fra spillejobb til spillejobb. For perfekt lydgjengivelse av Morgan akustiske gitarer i Kristiansand kan du benytte deg av våre Morgan PA høyttalerstativer for perfekt lyddistribusjon fra ditt PA-anlegg enten du er trubadur eller spiller i band.

Sjekk vår nettbutikk ved å klikke på «Hjem».

Publisert Legg igjen en kommentar

Din musikkbutikk for gitarkabler i Oslo

Når du leter etter kvalitets gitarkabler i Oslo finner du dette hos Musicdeal. Her kan du kjøpe alt du har behov for av Safecon gitarkabler, Safecon mikrofonkabler, Safecon scenekabler og andre kabler du måtte ha behov fra som leveres av Morgan. Safecon gitarkabler er av glimrende kvalitet som passer for Morgan elgitarer eller Morgan akustiske gitarer. Velger du å handle dine Safecon gitarkabler eller andre kabler i større kvanta, så vil du ha mulighet for å få tilpassede tilbud i forhold til dine behov. Kontakt oss for å finne ut hva vi kan tilby i forhold til hva du trenger av Safecon gitarkabler i Oslo eller andre steder.

Morgan PA høytalerstativer i Oslo

Vi tilbyr også Morgan PA høyttalerstativer på Majorstua i Oslo av topp kvalitet, men leverer ellers til hele landet. Dette er PA høyttalerstativer i Oslo som kan leveres med egen bæreveske, og de er av topp kvalitet i tillegg til at de er ekstra lette å bære med seg.

Enten du trenger gitarkabler i Oslo for akustiske gitarer eller Morgan PA høyttalerstativer i Oslo, så har vi det du leter etter.

Sjekk vår nettbutikk ved å klikke på «Hjem».

Publisert Legg igjen en kommentar

What quality can I expect by ordering a saxophone online

There are many people who would like to learn to play a musical instrument, but the price can often be a bit too high and many give up their dream before they even start learning. Some choose to join a marching band or to take a class hoping to get access to an instrument owned by the band or the class, but you do not always get a choice of what instrument to play by joining a band, and many classes require you to buy your own instrument. How many kids haven’t dropped band practice because they never get to play the instrument they want. For instance; someone who wants to learn the saxophone gets stuck with an clarinet, and someone who are dead set on playing the drums are handed a triangle. When you have decided to learn an instrument, that instrument is what you would like to play, not an entirely different one.

Traditionally in many countries beginners have had a limited choice of what instruments to buy, and the music stores tend to give them advice to buy quite expensive instruments to be able to sell it used if you give up learning. Often beginners will be asked to buy Yamaha Saxophones which can be quite pricy. But there is an alternative. Many suppliers offer cheaper instruments that will give beginners a possibility to get started with cheaper option. But many are worried that this option is not of very good quality. That is not always the case. You can get quite good instruments online, and you may be happy with this until you learn to play. Then you can opt to buy another is you wish. For instance you can choose an Amazon Glory Professional Saxophone that comes with a warranty and can be shipped to you.

Band equipment on the web

If you are skilled in an instrument when you join a marching band, the band leader may let you play your selected instrument. By choosing to for example buy a saxophone online, you can learn to play using your very own Saxophone, and you will also be able to continue after you do not play in the band anymore.

Prices fit for a beginner

When you are a beginner, you or your parents do not wish to invest in an expensive instrument in case you or your child give it up. Many kids are eager to learn an instrument, and to their parent’s frustrations, they sometimes change their mind after a month or two when they realize they need to practice learning to play. By investing in a cheaper option, your kids may get the opportunity to find out if this is for them. When you join a class to learn playing the Saxophone, you may be required to buy a your own. Then it is an excellent choice to go with the cheaper option.

Publisert Legg igjen en kommentar

Trist å se rockeartister på atter en avslutningsturne – Rock Forever

Med løfter fra for eksempel Judas Priest om «Rock Forever», så er det ikke så lett å se artistene man har vokst opp med legge inn årene og gi etter for alderdom eller at de rett og slett går lei. De siste årene har mange fått anledning til å se noen av sine store favoritter som man ikke fikk sett når de var på topp på grunn av utsolgte konserter eller at de rett og slett ikke tok turen innom Norge. Mange av de gode, gamle rockerne turnerer fortsatt. Noen har aldri stoppet, og noen holder på med andre eller tredje runde fordi lommeboka gikk tom. Artister som Rolling Stones, Bruce Springsteen, Bon Jovi og KISS fyller fortsatt opp en stadium og selger ut med en gang billettene legges ut for salg, og det samme gjelder artister som Eric Clapton og AC/DC. Med flere konsertopplevelser fra band som dette, så kan man ikke unngå å ønske at Judas Priest holdt løftet sitt med og sikret at vi fikk beholde «Rock Forever». Men selv om mange av de største har holdt koken siden 1970-tallet, så er det vel bare å innse at alder tærer, også på artister. Mange artister er i år ute på sin nte avslutningsturne. Kiss, for eksempel, har flere ganger sagt at de er ute på aller siste turneen, men i år lover de at de slutter. Trist for fans som elsker å få med seg konserter selv om man har hørt dem live flere ganger. Deres siste Norges-besøk blir i 2019 på Tons of Rock, som i år holdes på Ekeberg i Oslo. Etter det slutter de, selv om de selv har sagt at konseptet deres kan fortsette selv uten dem da de er mer et show enn et band.

Ozzy Osbourne hadde sin så langt siste avslutnings-turne i fjor, og han er i disse dager ute på turne med Black Sabbath, som sier at de er på siste turne i år. For mange av oss er dette mer legender enn personer, og det kan man vel si om en artist som virker mer død enn levende når han står på scenen.

Avslutter på topp

Artister som KISS avslutter mens de er på topp. De har klart å holde en stor fan-skare i over 40 år, og selger fortsatt ut konserter over hele verden. Da må man vel kunne si at dette er et band som avslutter på topp. Ikke alle band har beholdt den samme storheten gjennom hele karrieren. For eksempel kan man vel ikke si det om Krokus, som avslutter i år med opptreden på Sweden Rock for oss i Skandinavia. De samlet nok et større publikum på 1980-tallet enn de gjør i dag. Dette er også et band som har hatt flere avslutningsturneer, men denne gangen har bandet skrevet kontrakt med hverandre for å avslutte. Etter 2019 er de ferdig. Andre artister har ikke beholdt sin posisjon som artister som selger ut konserter selv om de var det på 1970-tallet og tidlig på 1980-tallet. Artister som Nazareth dukker fortsatt opp på festivaler, men de selger ikke ut egne konserter lenger i Norge, og Whitesnake solgte ut Sentrum Scene de gangene turneen gikk innom Norge, men ellers hadde de en fallende fan-skare. De la inn årene i forhold til turnelivet i 2017.

Alderdommen og sykdom kan selv ikke hardbarka musikere overvinne

Mange av de største forsøker så godt de kan å fortsette å turnere, men selv om de fortsatt kan fylle opp en stadium, så må noen gi etter for alderdom og sykdom. AC/DC fortsatte sin forrige turne med ny sanger da Brian Johnson slet med hørselen, og omtrent samtidig måtte Malcolm Young gi etter for demens. Det er ikke lett å fortsette når man ikke husker hvor scenen er. Vi savner ellers artister som ikke ga opp på grunn av sykdom, men når livet ebbet ut var det lite å gjøre for å fortsette å turnere. David Bowie og Tom Petty kunne alltid overraske fansen, men måtte gi opp til slutt.

The Eagles gjenoppstod med «Hell freezes over»-albumet i 1994 etter 14 års «ferie», men når Glenn Frey gikk bort i 2018, så det stygt ut også for dem. Likevel turnerer de igjen i år med sønn til Glenn Frey som erstatning. Mange føler at band med nye sangere ikke lenger er det samme, men det kommer vel an på hvem som stiller opp som ny sanger. Når sangerne ikke lenger kan levere, så har man vel ikke så mye valg. Nazareth turnerer fortsatt selv om sangeren Dan McCafferty fikk kols og forlot bandet, og band som Journey måtte bytte ut sin forrige sanger når han fikk problemer med stemmen med Arnel Pineda.

Gi unga en gitar før sporten tar’em

Skaff unga en gitar (kan anbefale en bra nybegynnergitar fra Amazon) før sporten tar overtaket på dem, og gi dem en flaske Whiskey og en røyk så de får virkelig bra rockerøst. Vi trenger nyrekruttering for å sikre «Rock Forever»!